Rýchle občerstvenie je záchranou v prípade, že vás prepadne nečakaná návšteva. A to sa v lete môže stať kedykoľvek, keďže práve toto obdobie praje grilovačkám či záhradným párty. Stačí otvoriť chladničku, využiť všetko, čo v nej nájdete a pri príprave zapojiť svoju schopnosť improvizácie.
Rýchla, chutná, nenáročná
Pripraviť niečo pod zub by nemalo byť veľmi zdĺhavé, aby sa doň mohlo zapojiť viacero ľudí a popri tom boli schopní aj konverzácie. Nemusíte si robiť ťažkú hlavu s tým, čo nakúpiť, aj základné potraviny vám pomôžu vytvoriť zaujímavý pokrm, chutný a ľahký, presne taký, ako sa v letnom období vyžaduje. Inšpirovať sa môžete talianskou kuchyňou, ktorá je svieža, s nenáročnou prípravou. Ich typické špeciality sú najobľúbenejšie na svete. Ovocie, zelenina, ryža a hlavne cestoviny, to sú základné suroviny, ktoré určite nájdete v každej aj slovenskej domácnosti.
Cestoviny, zelenina a bageta to zachránia
Najznámejším je šalát z paradajok a syra, s olivovým olejom, bazalkou a trochou korenia. Nakrájať, zmiešať alebo uložiť na tanier a chutný pokrm je na svete. Obmenou zeleninového šalátu je cestovinový, ani pri jeho príprave sa fantázii medze nekladú a použiť môžete rôzne druhy zeleniny, ktoré dochutíte koreninami podľa vlastného uváženia. Ak máte chuť na niečo iné, tak si zaobstarajte bagetu alebo chlieb, krátko ju osmažte na olivovom oleji a obložte obľúbenou zeleninou a syrom. Potom už len sledujte, s akou chuťou ich všetci prítomní skonzumujú. Alternatívou k bagete sú hrianky, ktoré ak potierate paradajkami, pokým pustia šťavu, na ne poukladáte syr a posypete oreganom, nestihnete sa ani obzrieť a budú fuč…
Inšpirácií talianskou kuchyňou je neskutočne veľa, stačí len zaloviť na internete, trocha zaimprovizovať a hostia sa môžu tešiť na originálne, no chutné a svieže letné občerstvenie.